Pengikut

Thursday, August 18, 2011

Aku tinggalkan kau hari ini, duhai bunga~

Assalamualaikum

Semua orang pernah atau akan pernah merasa ditinggalkan atau meninggalkan seseorang mahupun sesuatu. Perkara tersebut sama ada menggembirakan mahupun menyedihkan. Hari ini, aku juga perlu meninggalkan sementara bunga.

Aku panggil, bunga pendek

Ada berkod G dan M
Gambar di atas merupakan barisan bunga yang perlu aku susun dan kemas setiap hari. Stok raya. Aku paling tertekan bila kemas bunga. Banyak berbakul-bakul. Tahu je la orang beli bunga. Dalam satu kotak ada 1, 2 / 3 jenis bunga dan bermacam-macam warna. Bila beli habis semua bercampur aduk. Dah la ada bunga yang berhabuk-habuk.

Lepas dah kemas yang dalam kotak jualan, aku kena naik stor geledah satu persatu kotak yang dah hancur kat atas ni untuk isian semula stok. Dah la ada bunga yang kena pasang sendiri, senang tertanggal pulak. Sekarang, terpaksa gam terus bunga tu. Nasiblah ada jugak yang nak menolong masa nak gam tu.

Ye. Saat hari ini aku suka sebab aku cuti. Tak payah aku fikir pasal bunga-bunga tu. Lagipun, malam semalam aku dah isi semula stok. Hari ni bukan hari cuti, mungkin tak berapa ramai membeli.- kot la. Dah nak dekat raya ni, ramai pelanggan.

Cuti.......Bahagianya.

Broadbandku cedera~

Alhamdulillah, masih boleh digunakan.

Setelah diketuk beberapa kali..
Ini la kalau online sambil berbaring. Kau tertidur, laptop tergolek. Maka, broadband jadi mangsa. Online cermat, jiwa selamat. Onlinelah dengan lebih berhati-hati.