Pengikut

Wednesday, January 11, 2012

Kekasih Awal dan Akhir~

Assalamualaikum.

Malam ni movie tak best kat TV. Cerita perang dengan cerita Hindustan. Adik aku tengok pulak cerita Kekasih Awal dan Akhir kat TV9. Cerita macam tu banyak jugak aku baca dan tengok. Ada ke kisah macam tu ye?

Apa sebenarnya yang orang cari dalam hubungan? Lebih-lebih lagi dalam rumah tangga. Bila masa seseorang tu boleh jadi pentingkan diri sendiri dan terlalu mengharapkan cinta dan sayang untuk diri sendiri, dan bila masa pulak seseorang tu akan sanggup berkorban demi orang lain, walaupun mengorbankan cintanya sendiri?

p/s: teringat kat mereka.

Mirror-mirror on the wall - Wordless~

Assalamualaikum.

Who's the cutest of all?
p/s: keluar ke pekan dengan mak :)

An offer, an excuse and the future~

Assalamualaikum warahmatullah.

Pagi yang tenang.

Semalam, kawan aku mesej aku. Dia tanya aku nak kerja jadi personal nurse tak? Tapi, bukan hari-hari. Cuma bila diperlukan. Aku sangat teruja, tapi..

Kalau dapat gaji cuma bila diperlukan, gaji ikut hari, susah la aku nak kawal kewangan aku.
Kalau cuma ada kerja bila diperlukan, kemungkinan besar tak ada tempat tinggal. Kalau nak cari tempat tinggal sendiri, kena ada gaji tetap setiap bulan nak bayar sewa. Tempat tinggal sangat penting rasanya. Lagi-lagi aku perempuan.

Tapi, kalau aku terima tawaran ni, aku dapat pengalaman kerja. Aku jugak dapat keluar dari kampung dan mencari pengalaman kat luar, pengalaman bekerja dan bertanggungjawab sendiri.

p/s: Teringin tapi ...