Pengikut

Wednesday, January 11, 2012

An offer, an excuse and the future~

Assalamualaikum warahmatullah.

Pagi yang tenang.

Semalam, kawan aku mesej aku. Dia tanya aku nak kerja jadi personal nurse tak? Tapi, bukan hari-hari. Cuma bila diperlukan. Aku sangat teruja, tapi..

Kalau dapat gaji cuma bila diperlukan, gaji ikut hari, susah la aku nak kawal kewangan aku.
Kalau cuma ada kerja bila diperlukan, kemungkinan besar tak ada tempat tinggal. Kalau nak cari tempat tinggal sendiri, kena ada gaji tetap setiap bulan nak bayar sewa. Tempat tinggal sangat penting rasanya. Lagi-lagi aku perempuan.

Tapi, kalau aku terima tawaran ni, aku dapat pengalaman kerja. Aku jugak dapat keluar dari kampung dan mencari pengalaman kat luar, pengalaman bekerja dan bertanggungjawab sendiri.

p/s: Teringin tapi ...

4 comments:

Iffah Afeefah said...

Rase cm best je kje
dr xde kje lgsng kn
pkirkn bebaik k

.........cP~ said...

Memang teringin sangat nak kerja..

aiEz said...

kalau aie suka lagi terima offer tu,sebab ada pengalaman kan...

aiEz said...

*lupa pula,yg kat entri aie yg terbaru tu adalah kisah benar yg berlaku pd aie sebelum ni,aie coretkan jadi sebuah entri...terima kasih singgah blog aie