Pengikut

Wednesday, June 20, 2012

Sibuk!

Assalamualaikum warahmatullah

Hari ni sibuk. Bukan sebab apa, sebab kami 2 je staff nurse hari ni. Aduyai. Asalnya ada 3/4 tapi staff kena cut. Tinggal 2 orang staff nurse dengan ward assistant. Dah la kami ni wad maternity, masuk pesakit kes ophtal (mata) dengan ortho (tulang). Bila masuk kes wad lain ni jadi kelam kabut sikit la. Tak biasa.

Lepas tu, patient keluar masuk OT lagi. Doktor round lagi. Pagi biasala busy sikit. Ward assistant mana boleh buat kerja sendiri nak uruskan pesakit. Kena ada staff nurse jugak. Itu pun, dia dah cuba tolong semaksima mungkin.

Inilah kisahnya bila kes kat wad sendiri rendah, terpaksa la terima kes lain. Sebab wad mereka pun dah penuh.

Malas dah nak fikir kes kat wad. Esok cuti. Tak mau fikir. Heh.

p/s: dah lama tak melukis.


5 comments:

ecadwinkyasha said...

wahhh,esok cuti,untunglah..eca ahad baru cuti..kejanya sampai sabtu.....

Cik Nur said...

esok cutikan, rehat puas2..
xpayah fikirlah pasal kerja, nanti penatlak.

baik nimati cuti tanpa rasa terganggu.. :)

Chic Na said...

cuti sepuas2nya k. tenangkan diri & otak. slmt bercuti.

lama xtgk doodle cP. :)

pha is said...

selamat bercuti...

Iffah Afeefah said...

REHATKAN DIRI MASE CUTI OKEY