Pengikut

Thursday, July 12, 2012

Lari Dari Rumah~

Assalamualaikum warahmatullah.

Aku lari dari rumah semalam. Aku pergi sleepover rumah kawan aku kat Ampang. Borak-borak sikit pasal kerja. Pasal persediaan kahwin. Bukan aku la, kawan aku. Dia nak kahwin dah raya ni. Huhu.

Tadi kawan aku pergi kerja petang, aku pun keluar la sekali. Aku rasa malas sangat nak balik rumah. Kalau boleh tak nak balik rumah sampai malam. Aku pun buat keputusan untuk merayau-rayau. Memang rasa tak nak balik sangat-sangat.

Aku akhirnya pergi SOGO. Beli sehelai seluar je lepas duk pusing-pusing satu SOGO tu. Lepas tu aku makan tengah hari kat foodcourt. Nangis aku makan tadi sebab mahal sangat. Menyesal pilih lauk sotong. Entah kenapa mengidam sotong aku tak hilang-hilang lagi walaupun dah makan dah haritu.

Lepas tu, aku jalan-jalan kat Masjid Jamek. Aku survey tudung nak beli untuk raya. Tapi, aku lupa la warna baju raya tu macam mana. Ingat nak beli kat mak dengan adik aku sekali. Aku pulak mana reti nak beli tudung ni. Tak pandai nak tengok. Macam-macam sangat fesyen zaman sekarang ni. Pening aku nak pilih. Aku suka pakai tudung kosong je. Haha.

Lepas dah jalan kat Masjid Jamek, aku tengok jam baru pukul 3 lebih. Aku pun buat keputusan untuk ke Times Square pulak. (Macam masa keluar dengan kawan aku haritu pun macam ni jugak).

Jalan-jalan turun naik Times Square tu, belek itu ini. Akhirnya, aku beli beg galas. Beg sekolah aku ni dah rosak. Tiap kali aku balik bawak laptop, zip terbukak pulak. Bahaya kot. Walaupun hakikatnya aku memang obses dengan beg galas yang buat aku asyik nak beli je rasa. Mujur beringat, jangan membazir.

Macam bosan je cerita hari ni. Tapi, aku sampai rumah tadi nak dekat Maghrib. Itupun singgah rumah kawan dulu bagi kad kahwin. Lambat sebab tunggu bas. Jem sangat tak sampai hati nak naik teksi. Tunggu bas punya la lama. Dah la pertama kali naik dari tempat tu ke rumah aku. Gelabah je tadi.

Okaylah. Esok aku kerja petang. Sebab tu aku masih celik lagi waktu ni. Kalau tak dah lama dah aku dibuai mimpi.

p/s: Telefon mak tadi. Mak tak nak pergi hospital buat pemeriksaan susulan walaupun dah disarankan oleh jururawat masyarakat sebab tekanan darah mak tinggi. Dah aku nasihat pun, tak nak jugak. Keluar cerita lain pulak. Hmm. Nak beli mesin cek tekanan darah. Tak tau mana nak beli. Yang murah sikit la kalau boleh. Tak mampu nak beli mahal sangat.

p/s (lagi): 3 orang kawan dah rancang kahwin. Lain macam je rasa. Haha.

7 comments:

NoorVictory said...

Heee~ bestnya dapat jalan-jalan.

Pun rasa lain sebab ramai kawan dah rancang nak kahwin.;P heh

L said...

bajet lari.. haha... tekejut eden..

Mrs Velentine said...

ingtkan larik dr rumah

kaki bola said...

wohhoo.ni dah masuk 3 blog gua baca pasal nak kawen.semangat.

missmeraa said...

amboi.. kemain berjalan...
sogo ada sale tak? hehehhe :D

cynta ieda said...

http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-fatin-fatini.html mari join sini dear..banyak hadiah menarik..

Chic Na said...

hati2 jalan sensorang tu. bahaya sekarang ni. err nanti virus kawen tu jangkit la kat cP lak. :)