Pengikut

Friday, September 28, 2012

Tak cukup nafas! @ Interview SPA~

Assalamualaikum warahmatullah..

Bila fikirkan semula apa yang aku cakap @ merepek masa interview tadi, rasa tak cukup nafas!

Mula-mula aku fikir lega dan aku dah buat yang terbaik, tapi, bila fikir semula macam mana kalau mereka lihat apa yang aku cakap dari sisi negatif? Ya Allah.

Rasa tak cukup nafas. Risau.

Bertenang CP, bertenang..

Ingat Allah, doa banyak-banyak, minta Dia perlihatkan sisi positif aku pada mata penemuduga.

Minta pada Dia supaya aku lulus interview. Doa dengan penuh yakin dan spesifik.

Bila dia tanya aku tadi, kenapa datang naik pengangkutan awam? Aku jawab la tak ada sesiapa nak hantar. Dia jadi pelik. Kenapa tak ada sesiapa nak hantar?

Aku cakap lah aku duduk kat sini sendiri. Terus dia tanya soalan pasal pengangkutan awam.

Tak nak fikir! Tak nak fikir!

 p/s: dalam belanjawan ada sebut jururawat? Tapi terlepas pulak nak dengar detail dia. Apa yang dicakap tadi?

4 comments:

Mrs Velentine said...

kalau dh rezeki insyaallah dpt juga..cubit2 nuffnang

Iffah Afeefah said...

xtgk belanjawan plak

cik misi said...

utk jururawat secara spesifik tak ada, cuma dia cakap pelatih2 praperubatan termasuk pelatih jururawat dan jururawat masyarakat akan ada pertambahan elaun bulanan.

Dezee said...

Doa k..dah usaha tu..kalu goverment ni confirm dapat kalau ada orang dalam je..itu bagus atau tidak mmg confirm dapat.doa k..