Pengikut

Tuesday, July 12, 2011

Full House~

Assalamualaikum

Petang semalam, sepupu aku - sekali lagi- datang rumah aku. Biasalah, dia belum dipanggil kerja. Bosan duduk rumah katanya. Dia ajak aku pergi McD. Aku ni kalau dia yang bercakap, aku tak tau dia serius ke main-main. Suka sangat main-main. tapi, setelah lama dia ajak aku pun pergi je lah.

Aku beli untuk 7 kepala. Maklumlah, rumah aku ada 10 orang. Pandai-pandai lah nak share. Macam tak biasa hidup ramai-ramai. Bila aku balik ada adik sepupu aku pulak. Dia makan jenis tak berapa nak ingat. Nasiblah. Mana aku tau dia ada kat rumah aku. Cukup-cukupkan lah.

Tiga orang tak boleh nak telan makanan-makanan macam ni. Mak aku, kak ipar aku + Is (dia makan French Fries je). Pandai-pandai lah nak habiskan. Aku beli 3 jenis, Fillet o Fish, Mc Chicken, Double Cheese burger- biar semua  rasa.

Macam ni lah kalau 10 orang duduk satu rumah. Kalau basuh baju tu, tak payah cakap lah. Banyak dan berlonggok-longgok. Tak muat dah ampaian tu. Pinggan mangkuk? Hmm. Nak roboh je sinki. Nak pulak lelaki lebih ramai. Faham-faham aje lah budak laki kalau ada adik beradik perempuan semua benda jadi kerja orang perempuan.- kalau aku cerita panjang boleh jadi gaduh ni.

Kalau kemas rumah, tak sampai 5 minit dah sepah - noted the two little kiddo, Is and Awish. 10 orang satu rumah, aku cuma mampu cakap FULL HOUSE. Riuh rendah tak boleh cakap lah. Tak payah ramai ada, 4-5 orang pun dah kecoh. Kawan adik aku datang rumah main badminton malu nak masuk rumah. Dia kata rumah ni riuh sangat.

Ok lah. Berlambak-lambak pinggan mangkuk aku tengok tadi. Baju dah sikit sebab malam dah mula basuh. Tinggal nak sidai je la ni. Adios amigos~

4 comments:

Adzriel AB said...

kemas yg tak kemas mcm ni. biasa kalau dah ramai begini.

.........cP~ said...

tau tak pe.

fRaMe+LenSeS said...

hihihi.. sonoknya kamu ramai2..

.........cP~ said...

haha...seronok? pening kepala..satu2 perangai lain2..lelaki ramai pulak tu. huhu..