Pengikut

Saturday, November 26, 2011

Holiday~

Assalamualaikum

Alhamdulillah. Akhirnya tiba jugak hari yang aku tunggu-tunggu. Hari ni insyaAllah kitorang akan bertolak menuju ke destinasi percutian yang dirancang. Memang dah lama aku tunggu sebab aku nak jalan-jalan, main-main. Bosan dah kot duduk rumah sesaja.

Mengikut rancangan, semua ahli keluarga aku akan pergi. Is si kecik pun pergi jugak. Wah, macam tak pernah bercuti. Mungkin la. Kali terakhir aku dapat ikut bercuti dengan keluarga aku bila entah. Maklumlah, tuntutan pelajaran. Sementara aku belum jadi wanita berkerjaya (gitu) aku nak luangkan masa dengan keluarga aku jugak sekali sekala.

Persediaan semua dah siap. Beg, siap. Kaca mata hitamku jugak dah siap. Aku telah menyebabkan hampir semua orang beli cermin mata hitam nak jalan-jalan. Agak gila-gila kat sini.

Aku cuma mampu berdoa percutian ni akan mengeratkan keluarga aku dan segala terguris terkilan mampu dilupakan. Aku jugak berharap semua akan berubah sikap kepada lebih positif kepada satu sama lain- bukan lah sebelum ni tak positif. Eh, mungkin perlu lebih optimis kot. Positif melulu tak bagus.

Aku dari pukul 5 pagi tadi dah bangun sebenarnya. Aku kalau nak ke mana-mana memang tak boleh nak bangun lewat. Automatik terjaga. Macam masa nak pergi interview haritu.

Dan aku hadiahkan special photo untuk tatapan kamu semua ye?

Yo, mama.. (credit to Is)


1 comment:

SyedGraphiX said...

wahhhh.. selamat bcuti lah ye (: