Pengikut

Friday, December 9, 2011

Ombak Rindu - dah ada Anti's?~

Assalamualaikum

Pagi...dah bangun Subuh? Tiba-tiba mimpi nak bangun blogging Subuh-subuh ni. Semua mesti dah tau filem terbaru Ombak Rindu kan? Mungkin ramai jugak yang dah menontonnya. Ramai yang bagi komen positif malah kutipan pun amat memberangsangkan. Tapi, tak kurang jugak rupanya yang tak berapa seronok dengan filem ni.

Aku tak tonton lagi, tapi aku terbaca dalam facebook group kawan aku sedikit tak puas hati dengan kewujudan adegan atas katil yang ditayangkan. Adegan atas katil?? Aku tak pasti sebab aku sendiri belum tengok. Cumanya, kawan aku siap buat perbandingan dengan satu filem lagi yang ada nombor 3 dengan huruf G dan P. Dulu dalam filem tu, orang siap boikot marah bagai nak rak tapi kenapa dalam OR ni orang tak kecoh-kecoh?

(Rupanya, ia dipetik dari FB Wardina Safiyyah . Nak tau selebihnya boleh klik link tersebut.)

Sebab ia nampak sweet kot? Hahah. Dia kata pelik betul orang kita ni. Kalau cerita orang putih boleh di censored, kalau cerita kita kenapa tak tapiskan aje terus? Dah la pelakon tu suami orang, katanya. Mungkin ianya memang tahap geli-geli yang sweet macam dalam novelnya. (Tapis novelnya sekali? Hahaha)

Ah, kalau nak menghalalkan tu macam-macam aje alasannya. Tapi, fikir-fikirlah sendiri. Mungkin ramai yang nak tengok cerita tu sebab ia adaptasi novel terhangat di pasaran. Aku pun tak terfikir nak tengok sebab aku pernah baca novel tu. Just not very much my taste. Sebab masa novel tu top, sezaman dengannya ada banyak sangat novel genre sama. Aku ni jenis tak suka benda lebih kurang je cerita.

p/s: peminat jangan cepat melatah dengan kata-kata aku. Aku cuma menyuarakan pendapat dan menyampaikan pendapat orang. Aku pun tak tengok lagi. Mungkin best. Tapi, keburukan sedikit cepat aje dicanang orang. Ampun pak..

2 comments:

Mohamadazhan.com said...

temuduga SPP utk penjawat awam...sekali panel soalan ombak rindu..huhu.kantoi xdpt jawab.hehe

Nelly The Strange said...

tak salah memberi pendapat . nelly memang suka orang yang bagi pendapat secara terang !!
jadi , di situ nelly tau siapa yang berani . nelly ada juga setuju !
:)