Pengikut

Monday, January 23, 2012

Officially, new image and my concern over the job!

Assalamualaikum warahmatullah.

Okay, akhirnya aku dah buat keputusan. Buat masa ni, inilah imej baru blog aku. Memang masih amatur, tapi, aku nak belajar perlahan-lahan. Aku ada banyak masa lapang kot. Anak buah aku sekarang duduk kampung sana- tak payah jaga. Tak tau la kalau tau aku dah balik jap lagi dia balik jugak. Uhuhu.

Soal kerja? Aku ada beberapa perkara dalam pertimbangan:

1. Ada satu offer kerja bergaji lumayan ( RM2.5 k) asalkan ada degree tak kisah bidang, train sebulan. Yang peningnya, kontrak setahun. Setahun adalah sekejap. Kerja angkat telefon, kalau balik lambat ada teksi hantar sampai depan rumah tu.

But,

1. Ada akak blogger yang baik hati beritahu, ada satu dialysis center nak bukak dalam bulam Februari, mungkin boleh cuba.
2. PPUKM akan bukak tawaran jawatan dalam bulan Mac.
3. Ada ura-ura pilihanraya dalam bulan Mac. Mungkin ada rezeki nak kerja kerajaan - mengharap.

Walaubagaimana pun ,

1. Boleh je hantar resume kat tempat bergaji lumayan tu. Untuk cuba kalau-kalau tak dapat yang lain.
2. Boleh je kerja setahun baru kerja nurse balik untuk kumpul duit.

Namun,

1. Lesen jururawat tak boleh diperbaharui kalau tak kerja kan? Kena kumpul markah baru boleh baharui. Kalau tak, kena ambik exam semula la. Tak pasti ni.

Oleh itu,

Aku terus goyang kaki, hantar resume sana sini dan berdoa. Mungkin akan hantar resume kat tempat bergaji mahal tu. Ada sesiapa nak kerja tu? Boleh cuba. Nanti aku beri nama kat si pemberi maklumat.

p/s: Penat duduk. Berehat blogging, nak menjalani hidup sekejap.

4 comments:

Iffah Afeefah said...

emmm amik y nurse la

ikut bidng

syglaaa

Lia Irdelia said...

ooo...
jururawat ada lesen jugak erk..
x penah tau..
hehe

Eza Boom Boom :) said...

semoga dapat kerja cepat-cepat :)

cik misi said...

boleh je renew, tapi kena bagitau sebab apa lah...