Pengikut

Friday, February 3, 2012

Eza Boom Boom!

Assalamualaikum warahmatullah.

Sedar-sedar je dah lewat malam. Khusyuk sangat agaknya. Heheh. Hari ni, tak online sangat sebab diorang pinjam. Main game- aku join sekali la.

Malam ni, aku dah buatkan satu lagi lukisan sebagai penghargaan untuk follower aku. Aku perasan, sejak dia follow aku, dia selalu singgah juga. Ini pulak cara aku gambarkan dia.




Pada aku, Eza ni seorang yang happy go lucky. Sweet dan ceria je orangnya. Jadi, untuk dia, aku lukiskan watak yang ceria dan tersenyum gembira. Siap kenyit mata lagi.

Aku rasa Eza suka warna ungu (betul ke?) maka, aku warnakan baju ni ungu. Latar belakang yang ceria ni juga menggambarkan hidup dia yang ceria. Senang kata, kalau aku fikir Eza Boom Boom, aku bayangkan seorang yang bergelak ketawa.

Aku rasa Eza tak ganas macam aku, maka, aku lukis la butang bunga kat baju tu. Mula-mula nak letak warna kuning untuk kelopak bunga, tapi, nanti extreme sangat pulak. Heheh.

Kasut tu, aku buat style macam tu, sebab aku jugak bayangkan Eza ni seorang yang aktif. Hee.. Kalau nak kenal dia, silalah ke sini : Eza Boom Boom

Oh, ye. Dia jugak sedang mengadakan peraduan kat blog dia. Jom lah join ramai-ramai. (Cik Eza, saya memang nak join, tapi, belum sempat. Ni pun baru online. InsyaAllah, saya akan join ye?)

p/s: Dah telefon client yang nak upah personal nurse. Tak ada tempat tinggal disediakan, kerja 12jam, gaji RM1800 dan pengangkutan awam agak susah didapati. K.I.V. :)

11 comments:

YaYaNsMuM said...

Akak dah kenal dier... (^_^)

nik rosmawati said...

comel jea gambar ni :)

ahsfantasy24 said...

nice draw dear !

Eza Boom Boom said...

nice sangat la dearr!! mekaseh so much...

Ha'aaa, Eza memang suka kaler purple. P, tema blog ubah2 kaler ikt keadaan semasa. hihik.

haha! rasa dudel tu kurus dari Eza plak. Takpe, Eza akan usaha kurus macam tu. ngeh3. Eza memang suka gelak.Hee, rasa macam hobi pun adaa...

btw, terbaiik la cp..
Mekaseh tauuu. Really appreciate this. ;)

mizzkechique said...

comel... pandai create..

Iffah Afeefah said...

knl sgt

eza tu mmg ceria orgnye

dyabunga said...

comel nye.. blh lh ajar dya buat

Teenager Housemaid said...

whoa.a.comel3x..:DD
akak, ajar saya doodle please?>
hehe

KizZ said...

Buatkan doodle untuk Kiz boley?nak nak nak...hihi

Eza Boom Boom said...

Eza ambik eaa gambar dudel comel ni. ;)

smilenajah93 said...

wahh ~~~ utgnye cik eza kitee ~ hehee ... utk kim x nk buat akee :P hehe ~~