Pengikut

Friday, February 3, 2012

Teenager Housemaid a.k.a Miss M~

Assalamualaikum warahmatullah..

Hari ini, aku buang masa lagi melukis. Tapi, kali ni aku menggambarkan seorang blogger yang buat aku rasa nak tahu sejak kali pertama baca entry dia. Dia seorang yang misteri, katanya.

Entry dia juga membuka mata aku. Dia juga buat aku berfikir banyak perkara. Tanpa panjang cerita, ini lah dia... Ta daaaa...



Teenager Housemaid aka Miss M
Kalau nak kenal dia (untuk yang belum kenal) boleh klik sini : Teenager Housemaid

Aku dah lama rasa nak lukis watak dia sebab aku rasa watak dia menarik. Maka, gambar di atas adalah hasilnya. Tak tau lah, tergambar ke tidak orangnya, tapi aku gambarkan dia macam tu.

1. Pakai apron dan pegang feather duster= housemaid.
2. Pakai tiara dan gaun = a princess like
3. Four leaf clover = harapan dia
4. Vail = menutup muka dia, tanda misteri
5. Latar belakang = melambangkan kisah hidup dia
6. Pink = entah kenapa aku rasa dia sesuai dengan pink :P

Sekian, itulah penerangan dari aku. Cik M, jangan marah aaa..

p/s: Dalam proses mereka watak untuk beberapa pengunjung tetap blog aku. Antaranya, ..... rahsia... hehehe.

8 comments:

Teenager Housemaid said...

cp!!!
omagod!
this is super duper awesome! :D
alamak, terharunya kita..:')

saya sangat suka the doodles, the color, the veil, the meaning, the background, the spron, the pink color and everything!!!

and yang paling suka sekali..
four leaf clover tu..:')
setiap satu kelopak yang membawa harapan.. T_T

this is great! :D

cp, thank u so much..:D
i love it..:DD

:: Cik Nur :: said...

cantiklah..CP lukis eh.. :)

Cik Nur mlukis guna komputer ni, mmg xpandai..hehehe

Almade Nespesor said...

Cp yang lukis? cantik gilak! lukis gune apa tuh??

Koding said...

wah! syabas CP! siap meramalkan maksud bagi setiap perkara yang digambarkan...

baby boo said...

wow..leh lukis bdasarkan imagine..! santekkk!

Eza Boom Boom said...

great job cp! ;) menarikk, cantikkk, tertariikk :)

Cp memang berbakat ni. :)

p/s: Kalau sudi, jemputlah join segmen Eza. hihik. takde paksaan.

fRaMe+LenSeS said...

bt sndiri ae? sangat cantik . serious. kagum sgt. T.T

Iffah Afeefah said...

comel la

mmg menggambarkan die

die misteri