Pengikut

Wednesday, February 1, 2012

Sebab aku lain~

Assalamualaikum warahmatullah

Aku bukan nak kata apa, tapi, terus terang, bidang kerja aku lain. Tak macam orang ambik business dan yang ada kaitan dengan office. Kalau aku kerja bertahun-tahun dalam bidang admin, ia langsung tak membantu aku dalam bidang aku.

Kalau aku ada pengalaman beribu pun, ia tak membantu aku untuk sell qualification aku untuk market. Sebab ia memang lain.

Kalau aku kerja bidang lain pun, cuma untuk duit. Tak ada kaitan dengan pengalaman. Trust me. It's totally way too different.

p/s: Ramai orang tak faham. Aku bukan sibuk memilih, aku cuma mahu capai impian aku. Aku sanggup kerja apa saja (yang halal) nak dapat duit, tapi, aku tetap nak kembali dalam bidang aku. Dalam masa yang sama, prinsip aku, aku kena jaga. Susah ke kalau aku kata aku tak nak kerja pakai anak tudung je? Please, don't say, aku tak boleh memilih. (Luahan hati for someone je). I'm sad you know, when the people I should respect saying things like that? Is my religion number two?

Eh, tetiba p/s pun jadi panjang lebar. Haha.

2 comments:

Aesya Zealous said...

huuu.. abes tu camne nih??

Iffah Afeefah said...

jgn sebab duit semua dketepikan