Pengikut

Wednesday, June 13, 2012

Mencari Redha Manusia?

Assalamualaikum warahmatullah.

Jawapan untuk kekusutan fikiran aku dalam kerja:

"Hidup ini menjadi sempit dan semakin sempit kerana kamu menjalani hidup ini untuk meraih perhatian dan redha manusia di sekelilingmu. Apa yang kamu ingin lakukan, kamu ukur dengan redha manusia atau kebencian mereka. Ia membuatkan kamu menjalani sebuah kehidupan yang penuh dengan pendustaan. (Syeikh Ibn Atoillah As-Sakandari)" -sumber: Halaqah.net



9 comments:

Yana Libra said...

nice~

lebih baik mencari redha Allah AWT drpd mencari redha manusia..

Nyue said...

nice entry :)

Cik Nur said...

Ikhlas kerana DIA itu lebih penting.. :)

Iffah Afeefah said...

simple tp bermakna

Chic Na said...

redha Allah itu yg lebih penting. :)

Hidayah Maznan said...

setuju ngan entry ni.. my partner said kadang2 susah nak puaskan hati kawan2 keliling dia.. tapi terpaksa lah jugak mencari redha manusia sebab xnak org bercakap bukan2 pasal kita..

ape2 pun redha Allah yg lebih penting :)

anisalya said...

hmmm...

kaki bola said...

lantaklah apa orang kata.janji Allah redha.tak gitu? :)

Hasrina said...

we live not to please other people. :)