Pengikut

Sunday, June 10, 2012

Tak penat ke?

Assalamualaikum warahmatullah.

Penat lah kerja 14 jam.

Tapi, bukan aku seorang je kerja bertungkus lumus. Lebih ramai orang lagi kerja bertungkus lumus demi sesuap rezeki kan? Aku ni, kira okay la. Bukan hari-hari kena buat double. Ada orang, demi nak cari rezeki lebih sikit nak tanggung keluarga kena kerja lebih.

Tadi, balik dari menziarah kawan. Dia kata, masa dia bujang dulu dia rajin kerja buat overtime. Dia dapat kumpul duit dalam tempoh dua tahun RM15,000. Kagumnya. Aku? Masih berkira-kira untuk menguruskan kewangan. Baru dua kali dapat gaji, bayar sana sini.

Sebenarnya, mata dah mengantuk sangat. Tak sabar nak tidur Uhuks. Esok double lagi. Ganbatte!

p/s: .................penat. Tak dapat nak fikir banyak nak tulis entry.

8 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Masa muda la kene keje keras dear, bila dah agak berusia nie, huhuhu... tapi, kesihatan kene jaga yer...:)

Chic Na said...

penat tp berbaloi takpe cP.
Ganbatte!! :)

Iffah Afeefah said...

pnt kan

sian awk

nk urt2 bahu x hehe

Yana Libra said...

best keje ada OT ni..saya keje lebih sama je gaji..huhu~

Lady Windsor said...

selamat berkhidmat! Saya bekerja 14 jam juga setiap hari...hihi..so far ok saja cuma bila usia meningkat, agak cepat penat..

Deru Ombak said...

Salam cP~
selamat bekerja Dan selamat tidur.. Hehe!

Cik Nur said...

bila keja lebih masa, bila ada masa jgn lupa tido yer.. :)

Hidayah Maznan said...

ye2 betul2 kalau kita rasa kita kerja teruk sebenarnya org lain pun mcm tu jugak.. nak hidup kan.. muda2 mmg kena keje kuat..kumpul experience kumpul duit.. yeah 2 tahun kumpul duit mmg cukup la nak buat kawin..hehe..
selamat bekerja cp :)