Pengikut

Friday, July 13, 2012

Order Tudung~

Assalamualaikum warahmatullah..

Haritu bila balik kampung sekejap, berkesempatan jumpa makcik-makcik dan nenek. Mereka sibuk fikir nak cari baju raya dan tudung raya. Lucu je. Siap bukak website dan suruh aku carikan baju yang menarik.

Nenek aku dah pesan kat aku tudung 2 helai. Mintak beli kat Masjid Jamek. Tudung untuk mak pun tak belikan lagi. Aku ni jujur buta fesyen. Mak aku teringin nak pakai tudung macam mana entah. Kemain mak aku, kalah anak dia nih.

Bila entah nak cari tudung. Kejap lagi nak puasa dah. Nenek aku mintak dua tudung saiz XL warna coklat dengan biru gelap. Dia kata, pernah beli tapi tudung tu bulat sangat, dia nak yang segi tiga sikit. Lawak la pulak ada orang order tudung kat aku. Kalau aku ni pandai, mesti dah boleh buat business. Makcik-makcik aku tu boleh jadi pelanggan yang bagus.

p/s: Teringat-ingat muka kakak arwah. Dia menahan dari menangis bila sebut pasal adik dia. Mesti dia dah faham, dah 6 tahun.

2 comments:

Chic Na said...

boleh jadi saudagar tudung la cP. hihi.. :)

Iman_Alwani :D said...

lepas nie bulehh lah kita pulaaq yg tempah :D