Pengikut

Wednesday, August 15, 2012

Ceritera Raya: Saya Bekerja (Updated)~

Assalamualaikum warahmatullah..

(UPDATED)
Mungkin sebab ni hari ni pertama kali aku bekerja di kala raya. Aku rasa macam sadis jugak la cerita raya aku.

Hari ni, aku akan balik ke KL. Esok kerja sampai la raya ke-4.

Jadual aku:

Esok kerja petang. Updated: Esok kena kerja double shif jugak. Ada kawan MC. Kalau tidak, petang ni pun kena kerja. Mujur kat kampung. Ini dah gigil, bukan gigih. Nak nangis. Sob sob. Nasib baik cover macho. Kalau tak lama dah.
17-18/8: Double shif.

Malam raya aku dekat wad ye? Pengumuman raya? Sama macam masa puasa haritu la. Tanya kat orang lain je.

Hari raya? Aku kerja shif petang. Aku dah bayangkan pagi raya tu aku duduk termenung dalam bilik sambil makan kuih raya sorang-sorang. Tak ada ketupat tak ada rendang. Tengah hari, aku akan beli makanan kat cafe je la.

Esoknya, raya kedua, double lagi. Gigih kan aku kerja masa raya?

Raya ke-3 kerja pagi, dan insyaAllah aku akan terus balik kampung. Masa tu mesti aku rasa lega, alhamdulillah dapat balik kampung. Cuti 3 hari, lepas tu naik shif malam 4 hari pulak. Lepas tu cuti lagi 3 hari, insyaAllah balik kampung lagi- sambung raya. Haha.

Amacam? Best tak ceritera raya aku tahun ni?

p/s: Hari ni nak balik sana, mak semangat masak kat aku ketupat dengan rendang. Bukan ketupat segera ye? Ketupat original tau. Kesian katanya, nanti raya tak dapat makan.

Nak bungkus kuih raya sekali. Penat aku buat tau malam tadi. Kekeke. Konon. Updated: Mood tak boeh ketawa dah.

Kawan lain kerja shif malam, aku rasa macam okay lagi. Aku kerja double 3 hari berturut-turut sebelum raya masa pertama kali aku nak kena kerja masa raya. Raya ke-2 double lagi. Raya ke-3, jangan harap la kalau ada orang suruh aku buat double jugak. Mau tang-tang tu jugak aku nangis. Haha.

Aku tau ni pun kira rezeki, tapi...can you just imagine?

7 comments:

MizzTina said...

mmg gigih...

Rara Nasiha said...

kalau kita la kene kerja, dah lama meroyan wak. sedih kot. :)

Iffah Afeefah said...

stiap hari adelah hari bkerja

nur anis said...

wahh..dugaan tu...selamat hari raya cp..

Azee Hana said...

wah,,,kene byk brsabar tu..sedihnye x dpt blik beraya

Chic Na said...

kerja sampai raya ke-4? wahh mmg gigih. banyak2 sabar ye cP.

Cik Nur said...

sabar ye Cp..