Pengikut

Saturday, August 4, 2012

Kakak Ipar Dikejarkan ke Hospital Sungai Buloh~

Assalamualaikum warahmatullah.

Baru je beberapa minit aku dapat panggilan telefon dari abang aku no-4, kakak ipar aku (mengandung anak pertama) terpaksa dibawa ke Hospital Sungai Buloh sebab baby dah buang air besar (BO) dalam perut- meconium stained.

Aku cuma mampu tanya, kena buat operation ke tak je, sebabnya aku tau meconium stained ni bahaya untuk baby yang dalam kandungan tu. Kalau baby tersedut masuk najis dalam paru-paru adalah sangat bahaya. Aku tak tau nak cakap apa dengan abang aku. Hmm..

Aku nak ke sana pun jauh, bukan ada kenderaan. Esok pulak kerja petang, kalau kerja shif pagi, boleh jugak aku pergi petang. Ahad pun kawan aku mintak aku buat shif petang untuk dia. Tukar shif. Hmm.

Kakak ipar no-1 haritu pun terpaksa ke situ juga sebab baby lemas- fetal distress. Alhamdulillah selamat la walaupun terpaksa masuk NICU - neonatal intensive care unit.

Ya Allah, harap-harap mereka berdua selamat. Amiin. Permudahkan lah urusan, kalau kena operate, cepatlah, kalau boleh bersalin normal mudahkanlah. Abang aku kata dah 4cm, tapi kalau 4cm untuk anak pertama, baru 4cm sebenarnya. Bukan dah 4cm.

p/s: Tak boleh nak tidur lena dah la walaupun mengantuk. Rasa nak je ke sana sekarang jugak. Walaupun tak dapat tolong, sekurang-kurangnya sebagai nurse yang kerja kat wad bersalin, diorang akan rasa lega sikit bila aku ada- walaupun aku tak pandai pun lagi. Hmmm...

2 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Hope everything gonna be fine. InsyAllah.

pha is said...

smoga segalanya dipermudahkan oleh-Nya...