Pengikut

Thursday, August 23, 2012

Raya ke-3: setengah hari di hospital Ampang.

Assalamualaikum warahmatullah.

Sedang semua orang berhari raya masa raya ke3, aku pulak yang sepatutnya kerja shif pagi terpaksa jumpa doktor lagi. Bila cek, suhu aku 39.3'C. Doktor yang cek kata nak kena cek darah. Tapi, aku belum confirm jawatan. Aku kena bayar. Dah la on call lagi. Aku kira kena bayar lebih 300ringgit. Tak sanggup aku.

Maka, aku pun mintak doktor refer aku ke hospital kerajaan. Aku fikir nak ke hospital mana. Dek kerana lokasi, aku pilih hospital Ampang.

Kat sana, aku kena tahan lama jugak lah. Masuk air 3botol. Cek darah 2kali. Beberapa kali orang kat sana cek aku. Diorang suspek aku kena denggi. Tapi, tak pun. Disebabkan platelet aku pun ada rendah sikit, kena la jugak cek darah.

Dalam pukul 1pm, aku dapat balik, dia pesan suruh aku cek darah esoknya. Aku cakap aku nak balik kampung, dia pun bagi surat refer.

Masa tu berapa kali ntah orang tanya, datang sorang ke? Habis tu? Aku nak datang dengan siapa? Lagipun, kalau tak silap aku umur aku dah 24.Tak ada masalah pun datang hospital sendiri. Kan? Tapi, sampai ke aku nak balik pun orang tanya lagi, datang sorang je? Haha.

p/s: semalam cek darah okay je. Doktor tu pun jumpa aku 5 minit pun tak sampai. Punya la lama aku tunggu nombor giliran aku. Ramai orang sakit lepas raya. Haha. Demam raya.

4 comments:

nur anis said...

nasib baik semuanya ok saje..:)

ijA said...

dulu kita demam 39.5, baik duduk rumah je..minum air banyak dan makan ubat, xg hospital pun sebab demam dah kebah selepas tu..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

selamat hari raya aidilfitri ye, maaf zahir dan batin dari teratak siFaqir 'ilmu (^___^)

Iffah Afeefah said...

nurse reti jaga diri maaa