Pengikut

Saturday, October 20, 2012

Transition stage~

Assalamualaikum warahmatullah.

Wah! Semakin hari semakin jauh aku tinggalkan blog ni.

Aku berada di suatu peringkat perubahan yang kritikal. Semakin aku sesuaikan diri aku dengan keadaan sekarang, semakin banyak perkara yang aku terpaksa lepaskan. Betullah kata orang, kita perlu lepaskan sesuatu untuk dapat sesuatu yang lain.

Semakin hari, tanggungjawab dalam kerja makin bertambah. Lagi-lagi setelah aku dapat surat pengesahan jawatan. Aku rasa macam nak lari je dari semua tanggungjawab ni.

Dah 6 bulan aku kerja. Dah setengah tahun.

Pada sesetengah orang, mungkin ia dah cukup lama, tapi, pada aku..

Susahnya nak sesuaikan diri dan emosi aku. Bila akhirnya semua ni akan jadi normal? Bila aku akan rasa semua ni biasa? Atau aku sendiri yang perlu mengubah persepsi aku supaya semua ni rasa biasa dan normal?

I just can't accept the current progress of my life. I want to be a successful someone like many of my friends and have a stable life, but, do I have to get through all this first? Why is it feel so long? 

Huhu. I miss to be happy and live with no much worries. I miss of having a chat and laugh with my closest friends, doing crazy things.

People around me now? I'm not sure that I can call them friends yet. They are just my colleagues. We met at work and mostly talk only about work. I couldn't let them to step into my life just yet. Not that much.

Is it just me?

4 comments:

sitiezahim said...

mmg kadang2 kengkawan opis hanya stakat 'kawan sekerja'..saya pon penah lalui tu. penah dapat kengkawan keje yg ngam sayangnya masa tu saya pjj dengan husben, so akhirnya saya pindah jugak. bila dok perantauan ni, hanya suami dah anak2 kawan sejati sbb deranglah paling dekat dengan kita..hehe..be strong dear

Dezee said...

dah 6 bulan masih xsesuai lagi?Mungkin bukan pada tempat kerja tu tapi pada kerja itu sendiri kot..kerja ni memang bidang yang diminati ke?

Ainn Hazwany said...

takpe take time nak mengenali ni kan :)

pha is said...

kna pndai biasakan diri dan adaptable la.. hehehe