Pengikut

Sunday, March 20, 2011

Middle Age Crisis~


bismillah ar rahman ar rahim..

hehe. dah middle age ke aku? boleh la.. apekah crisis yang aku alami?

macam2.. ape pun, hasilan daripada crisis ni ialah:

1) bersabar
2) mintak petunjuk daripada Allah selalu
3) teruskan perjuangan
4) bila lakukan kesilapan, segera bertaubat
5) jangan cepat melatah
6) berdiskusi dengan baik

sila amalkan ini.. tak menimpa manusia yang diluar kesanggupannya.. rujuk al-Baqarah..218 (kalau tak silap)oh, silap.. al- baqarah 284 ye.. terima kasih..

2 comments:

cik misi said...

uh ckin, rasanya bukan middle age crisis, tapi baru masuk transitioanal period, dari kanak-kanak ke remaja =P ... errr.. gurau aje.
proses perubahan dr remaja ke dewasa kot neh, so banyak la benda yang nak kena sesuaikan, maka jadilah krisis itu.
Kuatkan diri ya, dan semoga suksess dalam final year neh. Jumpa kat KKM yok!

.................cP~ said...

uhuhu..jijah...tak mo jadik nurse je rasa.. :(
mana pulak kanak2 nye..amboi2..
insyaAllah. see u later..kuikui..

p/s: jijah, bila nak jemput saya datang rumah. nak rasa jugak kenduri orang kelantan..hehe