Pengikut

Tuesday, May 3, 2011

Segmen Pendapat Blogger- Blogwalking atau Isi Entry?

Assalamualaikum.
Kalau aku ditanya, aku akan jawab berjela2. Tapi nak diringkaskan cerita pada aku untuk blogger baru memang la kena rajin blogwalking. Macam aku, sehari spend berapa lama untuk blogwalking saja. Sebab, kalau isi blog bagus pun tapi tak ada orang tau kewujudan aku payah jugak.

sumber: encek google
Selepas dah blogwalking dengan penat lelah, kena la fikir isi blog yang menarik. Sebab, kalau tak menarik orang tak nak datang lagi dah. Entry aku la ni. tak menarik, orang tak mau mai (bau2 kecik hati). Tak lah. Biasa la, orang baru. Mana boleh gopoh nak senang.

sumber: encek google

Tapi, kalau untuk blogger yang dah otai, senior dan dah popular, korang tulis ape pun orang tetap jenguk. Kebiasaannya menumpang kat blog orang yang dah popular ni ada chance la nak introduce kita punya blog. Blogwalk banyak2, lepas tu asah bakat menulis, cari idea yang orang minat. Pelbagaikan la kot. Tapi, make sure batas2 demi menjaga kemaslahatan bersama.

Walaupun nak pendekkan tetap panjang. Aku memang suka bebel. "Maafkan saya, chegu"

7 comments:

mcm ni lah said...

jom singgah blog saye,. blh gelak gulinguling baca entri lucu

.m y z. said...

betul betul betul. lepas blogwalking, tggal jejak, komen entry, bru org berduyun2 dtg blog kita. klau tak, sunyi jeee..

nelly said...

nasib tak otai , tak popular .hehehe

Jahidih Saili said...

setuju sgt..blogger baru ni kena rajin blog walking..
hebat mana pun entri kt kalau org lain xtahu, xbaik jg..

Jahidih Saili said...

setuju sgt..blogger baru ni kena rajin blog walking..
hebat mana pun entri kt kalau org lain xtahu, xbaik jg..

FarhaNezam said...

aku pun join segmen nie..
aku follower yg ke 99 heheh..

nik rosmawati said...

mmg jeles la tgk blogger2 otai kan.buat la entry apa2 pun.mesti dapat respon.