Pengikut

Tuesday, December 13, 2011

Hari Keluarga~

Assalamualaikum

Malam tadi, aku tak dapat nak berblog. Ini adalah kerana aku dan keluarga aku menghadiri mesyuarat tingkap. Bukanlah. Mesyuarat keluarga-sebelah mak. Seperti kebiasaannya, pada bulan "suro"@ Muharrram, sama ada awal Muharram atau akhir keluarga kitorang akan mengadakan kenduri (tahlil/doa selamat) atas permintaan atuk dan nenek. Disamping itu kami sekalikan dengan sambutan hari keluarga, biasanya ada aktiviti. Kali ni mungkin diadakan sukaneka. Alhamdulillah, ini telah mengeratkan hubungan kekeluargaan kitorang. Generasi C1 (Marsiti dan Maswan-atuk dan nenek).

Malam tadi, aku telah secara tak rasminya dilantik jadi setiausaha, menulis atas kalendar je sebab tak jumpa buku. Tak pasal-pasal. Mentang-mentanglah aku cucu perempuan paling tua. InsyaAllah, menurut perancangan majlis akan diadakan pada 25Disember2011.

Kutipan wang kali ni sedikit berbanding tahun sebelumnya sebab duit tahun sebelum ni masih berbaki. Jimat sikit. RM10 je tahun ni, selalunya RM50 satu keluarga. Kalau ada baki, duit ni akan disalurkan untuk sepupu aku membeli ubat anaknya yang disahkan menghidap leukimia dan tengah menjalani rawatan kat HKL.

Selain tu jugak, kali ni tak ada baju keluarga yang ditetapkan. Lega sikit. Lagipun baju keluarga sebelum ni masih cantik dan elok - walaupun hampir semua ahli keluarga aku dapat baju saiz raksasa. Hahah.

Tak sabar rasanya nak berseronok, itupun kalau aku masih kat rumah. Niat kat hati nak aje biarla aku dapat join sekali, tapi, ada jugak terfikir kalau masa ni dah dapat kerja pun bagus. Aku dah penat menganggur ni.

p/s: Kawan-kawan ajak turun KL, Khamis & Jumaat. Entahlah, duit dah susut.

No comments: