Pengikut

Saturday, December 10, 2011

Iklan Dutch Lady buat aku rasa nak kritik~

Assalamualaikum

Sejak akhir-akhir ni aku bukan main asyik komen dan mengkritik je. Tapi, aku harap kritikan aku bukan kritikan yang menghancurkan orang atau menyakitkan hati orang. Kali ni aku nak sebut pasal iklan Dutch Lady. Tak tau la korang perasan macam aku perasankan tak.

Dalam iklan tu, budak perempuan tu nangis dalam katil dia sebab tak nampak muka mak ayah dia kan? Abang dia pulak tengah main kat ruang tamu dengan mak ayah dia. Bila nangis je mak ayah dia berkejar nak jenguk adik dia tu, tapi akhirnya abang dia ada idea nak bagi adik tu tak nangis.

Satu perkara aku tak puas hati. Perasan tak kenapa pulak mak ayah dia tak nak jenguk anak dia? Ambik je la anak perempuan dia tu letak kat ruang tamu main-main dengan abang dia ke, main dengan mak ayah dia ke. Budak tu bukan tidur lagi pun nak letak dalam bilik kan? Bila lagi nak duduk dengan family kan? Ke abang dia saja tak nak kasi mak ayah dia layan adik dia sebab cemburu- ala cemburu antara adik beradik.

Aku sorang je kot yang fikir macam ni. Hahaha. Ops, aku harap pereka iklan ni tak kecik hati. Aku terfikir je..

p/s: Malam hujan tak dapat tengok gerhana.

1 comment:

Iffah Afeefah said...

hahaha tak tgk plak iklan tu

jd dok byg je dr td