Pengikut

Saturday, January 21, 2012

Aku ingin pulang..~

Assalamualaikum warhamtullah..

Sebelum ni, aku beritahu orang kat rumah nak balik hari Sabtu. Hari ni dah hari Sabtu. Adakah aku akan balik kampung hari ni?

Buat pengetahuan, aku sangat berat hati nak balik sebab tujuan asal aku nak cari kerja tak berhasil. Aku tengah pujuk diri supaya tabah menghadapi semua ni - okay, ayat novel.

Rasa macam tersia-sia datang sini, tapi, mungkin inilah usaha yang perlu aku buat untuk dapat kerja suatu hari nanti. Kan kawan aku dah kata, Allah nak bukakan pintu lain untuk aku? InsyaAllah.

Aku harapkan doa semua orang je. Orang kata, doa yang makbul adalah bila orang yang didoakan tak tau kita doa untuk dia. Lebih ikhlas mungkin. Doa kat aku rahsia2 ye? Amiin..

Hari ni, aku nak pergi beli tiket je. InsyaAllah balik esok- berat hati. Dah pesan siap2 kat adik, jangan tanya dapat kerja tak. Nanti aku tensen. Boleh tak?

Kawan-kawan aku ramai cakap, tak payah balik dulu. Stay je la dulu, cari lagi. Aku tau diorang baik hati nak kasi aku tumpang walaupun lama Tapi, mak aku dah tanya. Mesti dia risau aku duduk sini sorang-sorang tak ada duit. Aku janji seminggu je nak duduk sini. Aku pun serba salah macam ni duduk rumah diorang.

Always thinking about my future - but I think, sometimes, my brain is tired.


p/s: Sedaya upaya pujuk diri. Please show me the way.

8 comments:

Eza Boom Boom :) said...

balik je dulu, dear.. um, parents awak dah risau tu..

YaYaNsMuM said...

Alar dear...dun worry....semua org akan melalui fasa yg sama mcm u.Akak pn pernah jd mcm u...down sgt2 bila lama sgt jd penganggur...minta sana-sini tak dpt...last skli akak made up,nak just grab je apa2 keje yg penting halal utk smtra waktu,wlpn mmg tak kene ngan kelulusan yg akak ader.tak sgka, bila akak start ngan keje tu,lepas tu akak develop network...yg bagitau akak,kat sini ader keje...diorang boleh recommend....then, it keeps growing bigger and bigger...(^_^).Stay positive dear...Hanya Allah je yg tahu masa yg TEPAT utk Dia bagi sesuatu yg kita harapkan.

.........cP~ said...

nak kerja lain dulu, ada offer yang bagus, tapi kena kontrak setahun. then, nak kerja yang biasa-biasa, kalau duduk bandar ni payah la pulak nak fikir sewa semua. takkan nak menumpang je? entah la. belum cukup berani nak buat keputusan kot. tak matang biar dah tua pun. *sight..

20thousand nurse menganggur skang. Ommo!

Deru Ombak said...

cP...

Sebuah dialysis centre akan dirasmikan pembukaanya, dijangka pertengahan February. We engage KPJ to manage. Now tengah tunggu equipment masuk. Hopefully apa yang dirancang ikut jadual. When the time comes, I will let u know, kalau2 cp nak try ya...

.........cP~ said...

terima kasih. serius terharu.. tak tau nak cakap apa dah..

Lady Milo said...

sabar ya..
tapi bagi saya nak dapatkan kerja dalam masa seminggu memang sakit..

cuba la apply dari kampung, bila confirm dapat, datang lagi..
ini hanya pendapat saya... :-)

be strong wokehh!! :-)

.........cP~ said...

Bukan mintak kerja kat syarikat besar. Cari kerja kat klinik2 biasa kat sini. Kawan yang suggest. So, i just try. Lepas ni kena cari kat kampung balik la.

Teenager Housemaid said...

mungkin rezeki awak di tempat yg lebih baik..:)