Pengikut

Monday, February 13, 2012

Bukan aku tak nak..tapi..

Assalamualaikum warahmatullah

Bila dah malam baru blogging, sangat banyak entry perlu dibaca. Tapi, rasanya mulai esok tak dapat online selalu. Busy jaga anak buah la kot.

Aku baru selesai baca entry mereka yang aku follow- entry terpilih je la. Maaf. Ni pun dah banyak. Lepas tu, aku baca pulak entry mereka yang komen entry aku.

Aku fikir nak jalan-jalan kat blog mereka yang ping entry kat FB pulak, tapi mata aku dah mengantuk perut dah lapar.

"Iwak kutok, iwak leley, 
Moto ne ngantok, weteng ngey ngeley."

Lupa pulak nak translate (kalau translate tak jadi pantun dah):
Ikan haruan, ikan keli,
Matanya mengantuk, perutnya lapar

Satu-satunya pantun jawa yang aku tau. Arwah abah ajar la ni. Hehe.

Aku memang nak blogwalk, tapi tak larat dah mata. Kepala pun dah pusing. Kena makan dulu nih.

---Nak kena blogwalk kat blog yang ping kat FB, nak blogwalk kat segmen en. Ben.

p/s: Mata dah berair. Abang bakar sampah tepi rumah untuk halau nyamuk. Biasala duk kampung. Buat bediang tepi rumah je la. (Ni kira pembakaran terbuka ke? Ooops X_X)

6 comments:

:: Cik Nur :: said...

ermm..samalah cik nur pun dah mgntuk sgt2 ni....tapi nk settle bW mlm ni gak..huhuh

YaYaNsMuM said...

Rajin BW adik2 nie.. :) Neway, cumelnye pantun jawa tu... :)

mimi mimo mimo said...

dh prnah rsa gk jdi surirumah yg x btauliah nih~ hehehe
nway bkerut cket dahi awok bc pantun tu..hahah....idok phm..

Eza Boom Boom said...

Macam best je sebut bahasa jawa ni. Nak belajar gak laa. Nak ajar ke? Hihik...

Sama la.. blogwalking terbantut semalam dek line broadband tak nak laju. T_T

Btw, selamat PAAAGIIII cp! :D :D

mizzkechique said...

haha..jawa gak ke??

Nyue said...

suka pantun 2...ad makna tersurat n tersirat...