Pengikut

Monday, March 19, 2012

Tak tidur~

Assalamualaikum warahmatullah.

Jam pukul 4.54am.

Mata dah mengantuk. Kepala dah pusing. Baru siap kerja makcik aku. Kena la buat bersungguh-sungguh mengikut kehendak dia. Dah dapat pendahuluan. Rasa macam biul je.

Masa student dulu pun, aku tak la segigih ni nak buat assignment. Duit punya pasal la ni.

Kalau aku tidur, takut tak bangkit Subuh je. Semalam pun pukul 4 baru tidur. Memang liat la nak bukak mata pagi tadi.

Lapar. Menggeletar. Padan muka, siapa suruh tak makan nasi. Rasa nak makan je sekarang, tapi, nanti mak terjaga terkejut pulak dengar aku bising-bising kat dapur.

Nak landing-landing dengan harapan tak terlelap.

Maaflah ye. Aku tak blogwalk la beberapa ketika. Esok pulang laptop dah. Uhuk. Sedih jugak la.

3 comments:

pha is said...

duit pon boleh jadi motovasi yg kuat.. hehehe

mirmashi94 said...

pernah sekali x tidur sebab betting dengan kawan . sape tidur kena belanja secret recipe . huk3 . terasa childish sangatt padahal cP x tidur sebab buat keje . huhu . masa nak amik exam SPM pom tade sampai x tdow . paling2 tdow jugak sejam dua . nak tdow lama2 , x lena sebab takot taleh jawab paper esok . haha . terasa lucu lakk bile teringat .

mizzkechique said...

jgn la xtdr..rht kena ckup..