Pengikut

Saturday, July 14, 2012

Ulzzang?

Assalamualaikum warahmatullah..

Ulzzang. Ada sesiapa tahu ulzzang ni apa?

Aku baru je tau. Sebelum ni, aku pernah jumpa perkataan ni, tapi aku tak ambik tahu. Semalam aku pun search la kat Encik Google tentang makna ulzzang.

Ulzzang ni berdasarkan perkataan Uljjang (Bahasa Korea), yang membawa maksud muka yang cantik. Korang taip je ulzzang kat Encik Google. Mesti korang terpegun. Wahaha. Mesti korang rasa, semua orang pun boleh jadi cantik macam patung.

Rupanya, selama ni bila kita ambik gambar bajet comel tu kita dah termasuk dalam golongan ni la. Ulzzang!

Akibat dari pencarian aku, aku pun dapat la idea dan ilham untuk lukis benda ni. Merepek je.

Ulzzang?

3 comments:

man said...

nice..
memang berbakat..

Chic Na said...

doodle tu sangat ulzzang. huhu.. betul ke penggunaan kat situ? ;)

anisalya said...

very the cantik.