Pengikut

Saturday, December 29, 2012

In the closet~

Assalamualaikum warahmatullah..

Alhamdulillah..

Tadi, aku tak perlu kerja,. Kenapa aku seronok sangat? Sebab hari ni memang hari aku cuti @ "day off" setelah beberapa hari kerja "double shift". Stress dan memenatkan sebab sangat sibuk dan stress dengan tekanan teman sekerja. Kena marah, kena arah. Nak nangis.

Oh, susah kalau ada teman sekerja yang pandai bawak mulut. Dah jumpa banyak. Kena jaga-jaga. Jangan percaya sesiapa. Susahkan? Ini namanya bersangka buruk ke?

Hari tu tak pasal-pasal ada orang bawak cerita pasal aku. Terkejut bila dengar dari mulut orang lain. Bukan la cerita buruk, tapi memalukan.

Sebab tu lah, aku masih menjarakkan diri dari semua orang. Lebih baik aku dengan dunia aku je. Tak boleh cerita apa-apa kat sesiapa pun walau benda kecik. Maklumlah, perempuan- orang kata. Aku pun terkadang terlepas cakap jugak.

Yang pasti kena lebih berhati-hati dengan apa kita cakap. Muhasabah diri. Sebab aku dah pernah cakap pasal orang, Allah bayar "cash" untuk ingatkan aku kot. Astaghfirullah.

In the closet,
I stay,
Keeping a distance,
I pray,
Be safe..

In the closet,
I stay,
Closing the heart,
I pray,
Be brave...

In the closet,
I stay,
Watching from far,
I pray,
Be aware...

Fragile heart, about to break,
In the closet,
I kept..

p/s: Kawan masa kat Uni juga yang paling dekat dengan hati. Mungkin dah lama sangat kami bersama. :) Thank you Allah for those friends, and please let our heart stay together always without even seeing face to face.

2 comments:

Tihara said...

alhamdulillah ada kawan yg masih dekat di hati...kita pempuan mmg susahkan nak elak dari cakap hal org..kalau teringat cepat2 istigfar minta dijauhkan....entry ni bagus :)

Rara Nasiha said...

manusia macam ni memang banyak. bawak-bawak la bersabar. lebih baik menjarakkan diri dari dorang.