Pengikut

Sunday, January 22, 2012

Aku meletup!

Assalamualaikum warahmatullah.

Alhamdulillah. Aku dah sampai kampung walaupun sampai sekarang hati aku masih keberatan. Lagi-lagi tadi masa aku dah dalam bas, lagi beberapa kilometer je nak sampai destinasi, kawan aku telefon kata ada orang nak cari personal nurse untuk sementara. Kalau aku masih kat sana, mungkin aku dah setuju dan boleh mula serta-merta. Aku terpaksa lepaskan dengan berat hati. Bukan rezeki la kot.

Dengan kekusutan yang melanda minda, hati dan sanubari (ceh), bila aku sampai je kat pekan aku telefon la mak aku. Tapi, akhirnya aku diberitakan bahawa tak ada sesiapa kat rumah nak ambik. Ok, adik aku dah mentafsirkan mesej aku dengan pening. Aku memang sangat bengang (memang geram tahap gaban Z la kalau aku guna perkataan bengang) dan marah sampai aku meletup tadi. Kesian adik aku. Tapi, aku memang selalu risau dengan cara dia mentafsir sesuatu ayat yang aku sampaikan. Selalu  jadi salah faham.

Azan Asar pun tadi tak mampu meredakan marah aku. Aku berisgtihfar beberapa kali tapi marah tu masih ada. Akhirnya, aku pun buat keputusan untuk membersihkan diri dan segera menunaikan solat Asar. Alhamdulillah, aku dah sejuk sikit dan aku jadi rasa bersalah kat adik aku.

Oleh itu, aku pujuk dia tanpa kata-kata, aku just bagi dia komik yang aku baru beli tadi dan jugak brooch yang aku beli untuk dia. Dia cakap, "terima kasih." Legalah aku. Harap dia tak kecik hati. Ha'a. Aku memang ego sikit bab sebut mintak maaf. Aku cuma reti tunjuk dengan perbuatan. :P

Oh, aku marah tadi sampai nak nangis. Lucu tul. Nasib baik sempat control. Hahaha.

p/s: Rasa nak cari kerja kat bandar pulak. Nampak beberapa klinik tadi. Hmm..

5 comments:

Eza Boom Boom :) said...

hee, sama la kalau dengan family alahai susah betul nak minta maaf. Hihi. Senyum-senyum je tanda minta maaf :)

Iffah Afeefah said...

Jd same cm sy

slalu meletop

nway oke gak cr keje tu

Mr. Sepet said...

mmg meletup . .

nunui Joe said...

hehehe dengan family susah sikit mau minta maaf kan. Student nurse ka? :D

.........cP~ said...

Hahaha. Orang tengah tertekan ada pulak orang buat hal. Memang haru la. Haru punya pasal, marah je la.