Pengikut

Thursday, January 12, 2012

Program derma darah bergerak~

Assalamualaikum..

Sihat semua? Hari ini, menonton MHI TV3 dengan tajuk derma darah. Sekarang sedang diadakan program derma darah bergerak oleh Tabung Darah Negara.

Sekarang ni bekalan darah jenis A adalah kekurangan. Jadi, untuk sesiapa yang sihat boleh lah melakukan amal jariah dengan menderma. Walaupun aku tak pernah derma, tapi, aku selalu cek darah sendiri maka, aku rasa mungkin tak sakit kot.

Kawan-kawan aku pun, sesiapa yang pernah derma semua selalu berlumba-lumba nak derma. Semua kata best.

Untuk tau lebih lanjut sila klik Tabung Darah Negara.

Setitik darah mampu menyelamat 3 nyawa


p/s: Hazlin Hussin dan Ally Iskandar dah derma darah secara live di MHI TV3.

4 comments:

mynameismy said...

tarikh nikah same jedgn tarikh kawen hehe...

*frust ally nak kawen dah sob sob

My Name is Mar said...

yup, ramai lg yg memerlukan darah..
Sekali anda menderma darah..mungkin berkali-kali anda membantu bagi yang memerlukan.. ^_^

Iffah Afeefah said...

Nk derma lg
tp xske dpn khalayak


erm byknye update

.........cP~ said...

saja, sementara banyak idea. malas nak guna automatik post tu.
p/s: malas saje.